Є три найрозповсюдженіших типи міні-барів для готелей, які відрізняються за типом охолодження:

Абсорбційні - безшумні, температура чудово тримається і може регулюватися, економні.

Термоабсорбційні - безшумні, економні, можна визначати температуру.

Термоелектричні - безшумні, недорогі та екологічні, але охолодження на нижчому рівні.

Абсорбційні міні-бари

Міні-бари цього типу прекрасно тримають температуру. Вони здатні опустити температуру всередині камери на 30°С нижче навколишнього середовища.

З переваг: безшумність роботи, відсутність рухомих механічних частин, витрачають мало енергії, варіативність об’ємів.

Мінуси: чутливі до положення - краще не перевертати.

Принцип роботи

Охолодження робочої камери відбувається за рахунок випаровування холодоагенту (найчастіше аміаку). Циркуляція холодоагенту відбувається за рахунок його розчинення (абсорбції) у рідини, зазвичай, у воді. Газоподібний аміак зріджується в конденсаторі і знову надходить у випарник, а очищена від аміаку вода надходить до абсорберу.

Крім аміаку та води, можуть використовуватися й інші пари речовин – наприклад, розчин бромистого літію, ацетилен та ацетон.

1 - конденсатор, 2 - випарник, 3 - абсорбер, 4 - бак, 5 - котел з бульбашковим насосом;

Зелений: розчин аміаку високої концентрації, Жовтий: розчин аміаку низької концентрації, Синій: газова суміш аміак-водень.

Термоабсорбційні міні-бари

Це новий тип міні-барів на онові досить нової та прогресивної технології. Її принцип дуже схожий на принцип абсорбційних міні-барів, але перевагою є здатність отримувати більшу енергоефективність, до A+, що ставить цей тип міні-барів на одне з найвищих місць по енергоефективності та енергозбереженню.

Переваги: безшумні - 0 dB, витрачають мало енергії, варіативність об’ємів, регулюється температура.

Недоліки: чутливі до положення - краще не перевертати.

Принцип роботи

Термоабсорбційні міні-бари містять змішану технологію на основі елемента Пельтьє/Абсорбції. Поглинаючи тепло від дифузора Пельтьє, холодоагент випаровується і циркулюючи через конденсатор, повертається в рідкий стан, розсіюючи тепло. Потім рідкий холодоагент повертається до дифузора під дією сили тяжіння.

Термоелектричні міні-бари

Це досить прості по своїй конструкції міні-бари, в таких моделях відсутні компресори, двигуни, гази або рідини. Вони здатні охолодити вміст приблизно на 18-20°С від температури навколишнього середовища. Особливість термоелектричних моделей полягає в тому, що класти в них рекомендується вже охолоджені продукти, тому що швидкість набору температури у них досить низька. У них немає компресора та регулятора температури.

Переваги: безшумні, надійні і довговічні, екологічні і недорогі.

Недоліки: маленькі, температура залежить від навколишнього середовища і охолодження досить низької швидкості.

Принцип роботи

В основі роботи термоелектричного холодильника лежить Ефект Пельтьє – коли при проходженні струму через контакт двох різнорідних провідників у напрямку контактної різниці потенціалів відбувається поглинання теплової енергії, а при проходженні у зворотному напрямку – виділення.

1 - Теплообмінник холодної сторони, 2 - Теплообмінник гарячої сторони, 3 - Вентилятор, 4 - Живлення і контроль температури, 5 - Мідна провідна стрічка, 6 - Керамічна пластина, 7 - Термоелементи

Супутні товари

Коментарі (0)

На даний момент коментарів немає
Товар доданий в список бажань
Товар доданий для порівняння.