Як вибрати сушарку для рук?

Сушарка для рук, вона ж - електрорушник (електричне рушник) - прилад, відомий вже не один десяток років. Вона являє собою, по суті, тепловентилятор особливої конструкції, основними частинами якого є нагрівач і безпосередньо вентилятор, який створює спрямований потік теплого повітря. Але в останні роки з'явилися моделі, що працюють принципово по-іншому, і в них уже складно впізнати знайомі з дитинства настінні «коробочки». Тому питання про те, як вибрати сушилку для рук, перестав обмежуватися лише вибором ціни, розмірів і потужності.

Недоліком всіх сушарок для рук є те, що вони в більшій чи меншій мірі сушать шкіру, тому мало підходять для постійного побутового застосування. Електрорушники використовують там, де проходить велика кількість людей, і застосування звичайних рушників йде врозріз з санітарними нормами - в офісних і торгових центрах, кафе і ресторанах, виробничих цехах, навчальних закладах, на вокзалах і в аеропортах, а також у вуличних громадських туалетах. Унаслідок відповідності тим же санітарним нормам моделі сушарок з ручним включенням вже практично не застосовуються. Крім того, дотик мокрих рук до працюючого електричному приладу створює небезпеку ураження струмом.

У сучасних моделях електричних рушників використовуються безконтактні інфрачервоні або ємнісні датчики, автоматично включають прилад при наближенні рук. Така автоматика дає до всього іншого і істотну економію електроенергії, не дозволяючи сушарці для рук працювати «вхолосту». Крім того, практично всі моделі мають захист від перегріву, який може виникнути при тривалій безперервній роботі.

Є і спеціальні моделі сушарок з вбудованими ионизаторами, ультрафіолетовими лампами і біофільтрами. Вони не тільки сушать руки, але і виробляють дезінфекцію. Такі електрорушники незамінні там, де є підвищений ризик поширення мікробів, суперечка і вірусів, наприклад, в медичних установах, біологічних лабораторіях, карантинних зонах.

Традиційні і швидкісні сушарки для рук

Електрорушники традиційної конструкції мало відрізняються від тих, які були кілька десятиліть тому, і за принципом роботи їх можна порівняти з феном для сушіння волосся. Вони мають досить потужний нагрівач і невисоку швидкість виходить потоку повітря. Температура потоку може досягати 85 і більше градусів, тому при сушінні рук слід дотримуватися обережності, не тримаючи їх занадто близько до вихідного отвору або сопла. Головна проблема у використанні традиційних сушарок полягає в тому, що під впливом гарячого повітря вода випаруються не тільки з поверхні рук, але з верхніх шарів шкіри, створюючи відчуття сухості. Зате традиційні електричні рушники недорогі, компактні і виробляють мало шуму.

Швидкісні сушарки для рук не випаровують воду, а здувають її потужною повітряним струменем, швидкість якої може досягати 250 м/сек. Зате температура повітряного потоку не перевищує 50° C. Вода, здуває з рук, збирається в спеціальний резервуар і, пройшовши біологічну очистку, зливається в каналізацію. Швидкісні сушарки для рук коштують значно дорожче традиційних, вони більш громіздкі, і з-за використання потужного вентилятора видають більше шуму. Але вони менше сушать шкіру, виключають ймовірність опіків, а часу на сушку витрачають набагато менше.

Cушилки для рук HSG

Як вибрати сушарку для рук за технічними характеристиками

Головними технічними характеристиками електрорушників є потужність нагрівача і швидкість повітряного потоку. Саме вони визначають час, за яке можна висушити руки. Потужність сушарок для рук зазвичай становить від 1 до 2.5 кВт, а швидкість потоку - від 10 до 250 м/сек. Деякі моделі дозволяють висушити руки за 7 і менш секунд, але не слід думати, що чим потужніший прилад, тим його вибір буде кращим для вас.

По-перше, навантаження в 2.5 кВт є граничною для стандартних електромереж, розрахованих на струм в 10 ампер, і крім однієї такої сушарки вам більше нічого не вдасться до неї підключити. По-друге, чим вище температура повітряного потоку, тим сильніше він висушує шкіру рук. Зрозуміло, за 1-2 рази нічого страшного не станеться, але якщо така сушарка варто, наприклад, у вас в офісі, і ви користуєтеся їй по кілька разів на день, то цей фактор не варто скидати з рахунків, і порівняння тут явно не в користь приладу максимальної теплової потужності. По-третє, потужні електрорушники зазвичай сильніше шумлять, займають більше місця, та й вартість їх, як правило, вище.

Cушилки для рук HSG

Вирішуючи питання про те, якої потужності, продуктивності і типу краще вибрати сушилку для рук, керуйтеся простим правилом. Якщо час сушіння є вирішальним фактором, наприклад, в місцях з украй високою прохідністю або там, де витрачені секунди можуть коштувати запізнення на поїзд або літак - вибирайте модель потужніший. Якщо ж мінімізація часу, що витрачається на сушку, не настільки принципова, виберіть більш компактний і економічний прилад невеликої або середньої потужності.

Рівень шуму, виробленого сушаркою для рук, не має великого значення для тих, хто підходить до неї на кілька секунд. Але якщо вона знаходиться в сусідньому приміщенні за тонкою стінкою і працює цілими днями, ця технічна характеристика стає дуже важливою при її виборі. Рівень шуму залежить від типу електрорушники, матеріалу корпусу, внутрішньої звукоізоляції, якості виготовлення і балансування деталей, а також від типу вентилятора. Якщо порівняти моделі із різними типами вентилятора, то у моделей з відцентровим вентилятором рівень шуму, як правило, нижче.

Вибираємо дизайн сушарки для рук

Дизайн електричного рушники - не тільки справа естетичного смаку, інтер'єрного рішення і використання простору. Велике значення при його виборі може мати матеріал корпусу. Основна частина моделей має корпус з пластика або алюмінію, але є сушарки для рук і зі сталевим корпусом. Корпус з нержавіючої сталі не тільки задає особливий стиль - він більш стійкий до подряпин і агресивним миючим засобам, тому зберігає свій первозданний вигляд багато років. Він має велику міцність, тому і називається антивандальним.

Електрорушники з антивандальними сталевими корпусами незамінні там, де не завжди можна розраховувати на розсудливість відвідувачів - на вокзалах, в ресторанах, в громадських туалетах.

Cушилки для рук в туалеті

Ціни і марки

Ціна на сушилку для рукзавісіт від її типу, потужності, дизайну, набору функцій і виробника. Ціни на більшість електрорушників традиційного типу знаходяться в діапазоні від 500 до 3000 гривень, інноваційного типу - від 7 до 22 тисяч.

Китайські моделі при тих же характеристиках коштують дешевше, ніж європейські і японські, але за якістю поступаються їм. Одним з головних переваг європейських і японських сушарок для рук є більш точне виготовлення і балансування рухомих деталей, що забезпечує менший рівень шуму і вібрацій навіть після тривалої експлуатації. Хоча останнім часом все важче знайти рукосушілкі, вироблені не в Китаї.

Варто також мати на увазі, що ці прилади мають у своєму розпорядженні в місцях загального користування, і вони не тільки виконують свої функції, але і поряд з брендового сантехнікою в туалетах створюють імідж організації. Тому питання про те, чи варто економити, вибираючи більш дешеві електричні рушники, в кожному конкретному випадку вирішується з урахуванням індивідуальних вимог.

Вибрати й купити сушилку для рук ви можете в нашому інтернет-магазині, де представлено понад 50 моделей китайського, європейського виробництва за найкращими цінами.

Коментарі (0)

На даний момент коментарів немає
Товар доданий в список бажань
Товар доданий для порівняння.